מה ארע עם יוסף הצדיק ופוטיפר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. חברי לומד עין יעקב מסכת סוטה.יש לו קושיות לגבי מה שהוא למד שם.הוא טוען שיוסף כן ניכנס עם אשת פוטיפר למיטה. וכשיוסף לא רצה הוא אחז בקיר ויצא לו מ-10 אצבעותיו זרע. אם כן הוא שואל איך זה שיוסף ניקרא יוסף הצדיק ששמר על ברית הקודש? ולמען האמת זה העלה גם בי את השאלה. האם הרב יכול לעשות לנו קצת סדר בעינין?

תשובה

שלום

אייל יוסף נקרא צדיק דוקא לכן, שברגע הקשה ביותר לפרוש מעבירה אזר אומץ ופרש ממנה.

 לה היו חשבונות מדוע רוצה בו, וראתה ברוח הקודש שעתיד להעמיד לה תולדות(דבר שהתקיים בביתה שנישאה ליוסף) ויוסף כנראה גם כן ידע מכל זה וודאי שהפיתוי להכנס לזה לא היה תאותני בלבד אלא עם כל החשבונות הרוחניים שלכאורה יש, אבל ברגע האחרון הכריע שאינו מהוגן לעשות את זה למרות כל הנימוקים הגבוהים ופרש, ולכן נקרא יוסף הצדיק.

אומנם נענש בגלל אותם טיפות שיצאו , ויוסף שהיה בחיר השבטים והיה ראוי להעמיד שתיים עשרה בנים ממנו , נלקח ממנו זה , וירד ממעלתו, גם כעת הוא בחיר השבטים והיסוד להם, אבל ירד ברמה כלשהיא ממה שהוכן בעבורו.