זוגיות

נשמות בני הזוג

  • ו' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחתנת בעזרת ה' עוד חדש וחצי ומעניין אותי לדעת מה הקשר בין נשמות בני הזוג, האם זה ממש שני חצאים מנשמה אחת באותה דרגה ורמה רוחנית? תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי מה שהבנתי, אע"פ שקודם רדתם לעולם ב' חצאי נשמות האדם מקושרים כנשמה אחת, הדבר דומה כשני חצאי עיגול אשר ביחד מתחברים להיות שלימות אחת.

כאשר הם יורדים לעולם ומתחלקים, הרי הם שני חצאים שונים לגמרי, וכן חווייתם את העולם נעשית באופן שונה. וממילא דרגתם הרוחנית משתנה כפי אשר כל אחד מהם עבר את שנות ילדותו וצעירותו ובנה את הקשר האישי שלו עם בורא העולם.

נמצא שכאשר מתייחדים שוב בשעת הנישואין, שתכלית הזווג הוא ששניהם יגשרו את השוני שביניהם ויזכו לאזן את שוני הגישות שביניהם עד אשר שוב ישתלבו גם בעולם הזה לחטיבה ולשלימות אחת.

אבל אין הם נמצאים באותה דרגה רוחנית ממש כאשר מתחתנים, הואיל וכל אחד  בנה את הקשר שלו לבורא העולם באופן אידיבידואלי, ועתה כל אחד נמצא בדרגה הפרטי שהוא זכה לבנות אליה.

וכל התכלית בנישואין, אינה "לעשות את השני שיעמוד בדרגתי", אלא לאזן תמיד בין שני חלקי נשמה העומדים דוקא במקומות שונים בפן הרוחני.

בברכה שתזכי להנשא בשעה טובה ומוצלחת, ושהזיווג יעלה יפה ושתהיה תקשורת והבנה טובה שורה  תמיד ביניכם,

רב נחום