זוגיות

נשואים בגיל צעיר

  • כ' אלול התשע"ז

שאלה

שלום הרב! אני בת 19 בשנה השנייה לשירות לאומי. ב"ה חברות שלי מתחילות להתארס ולהתחתן( אני בין הבנות הקטנות) שייכות למגזר הדתי לאומי. אמנם אין לי בן זוג, אבל זו מחשבה וכמיהה שכן קיימת בתוכי (כמו כל בחורה נורמלית), ומבחינתי אם הקב"ה יזמן לי את הבחור השנה, להינשא לו לא לפני גיל 20 (עוד שנה). כשאני משתפת את אמא ואבא שלי בחתונה שהיתה או בחורה שהתארסה , אבא שלי זורק לי יציאות של "שזה לא יעשה לך חשק" , "את צעירה" , בקיצור הוא לא בדיוק בעד חתונה בגיל צעיר. אולי זה נובע מהנסיון חיים שלו-הוא ואמא שלי התחתנו גם צעירים יחסית (היא 21 הוא 23) ולצערי הרב אין שלום בית אמיתי בינהם. מה גם שהוא חושב שאני צריכה ללמוד קודם לפני שמתחתנים. נכון שלא שייך לדבר על זה כשאין לי בכלל בן זוג אבל זו שאלה שמטרידה אותי.. אם אני אמא עם מישהו ונגיע להחלטה שזה זה... מה אעשה עם ההתנגדות הזו? אני מצד אחד מבינה את אבא שלי בנוגע לחשיבה שצריך להתבגר, לחסוך כסף וכו, מצד שני אם זה המזל אז מתבגרים ביחד ומה גם ששום אדם לא באמת מתבסס כמו שצריך. כן הייתי רוצה שהקב"ה יזמן לי נישואים בעוד שנה

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך וזוהי הדרך הנכונה להינשא מוקדם אף קודם גיל 20, מעלת הנישויאן בגיל צעיר גדולה מאוד והריווח הוא גדול מאוד.

נברך אותך שאכן תזכי לבחור ירא שמיים שתוכלי להקים את ביתך איתו מהרה מהרה ובעז"ה תוכלי להינשא במהרה ללא כל מכשול. אין לחוש להתנגדות של אבא ובדרך כלל ההורים מסכימי להחלטת הילדים אף אם הם היו רוצים לכתחילה התנהלות אחרת.

עלי והצליחי,