חגים ומועדי השנה

אכילת ראש של דג במקום ראש בהמה בראש השנה

  • כ"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול לפי מנהג הספרדים לגבי אכילת ראש של דג בר"ה במקום ראש של בהמה. האם מותר? או שיש בזה בעיה כלשהיא? הבנתי שמומלץ יותר ראש של בהמה האם זוהי חובה או רק אפשרות? אם אפשר תשובה בדחיפות משום שהחג כבר ממש כאן......

תשובה

שלום רב,

ראה חזון עובדיה ימים נוראים (עמוד צח) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן תקפג סעיף יב) שכתבו, אחר כך יקח ראש כבש או ראש איל בידו ויאמר ''יהי רצון שנהיה לראש ולא לזנב וזה זכר לאילו של יצחק אבינו ע''ה בן אברהם אבינו עליו השלום''. ואם לא מצא ראש כבש חלק בית יוסף, יקח ראש עוף, ויאמר: ''יהי רצון שנהיה לראש ולא לזנב'' [ולא יותר]. ויוכל להביא בשר כבש עמו, ויוסיף: וזה זכר לאילו של יצחק וכו'.

האמור אינו בגדר חיוב, אולם לכתחילה יש להשתדל לקיים מנהג זה.

בברכה,

הלל מאירס