תפילה וברכות

האם מותר לברך עם ילדים לשם חינוך?

  • כ"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום עליכם, אם אני מלמד את הילד את ברכות התורה של הבוקר בע"פ - (אנו לומדים ומשננים בכל פעם ברכה אחת בנסיעה לבית ספר), אני יכול להזכיר את שם ה'? והאם אני צריך להגיד אחר כך ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך ללמד את הילד תפילות וברכות עם הזכרת שם ה', כיוון שרק כך אפשר לחנכו וללמדו איך לברך כדת וכדין, משום שאם לא תזכיר שם ה' בעצמך לא ידע הקטן להתרגל להזכיר שם ה', ויאמר אף הוא "השם" בברכותיו (שלחן ערוך אורח חיים סימן רטו סעיף ג ומשנה ברורה ס"ק יד), ואין צורך לומר אחר כך "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד".

בברכה,

הלל מאירס