נשים

נעילת נעלי נפטר

  • כ"ו אלול התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב.בת דודתי קנתה לאימה נעליים חדשות.אמה לא רצתה אותם ונתנה אותם לי.אמה שהיא דודתי נפטרה לפני חודש בעקבות המחלה.האם מותר לי לנעול את הנעליים? תודה!. ועוד שאלה...אני אמא ל5 ברוך השם ומרגישה שאני מגיעה לסוף היום עייפה מכדי להתפלל וזה עצוב לי ומאוד מפריע לי. האם השם כועס עליי על העצלות שלי ? גם בבןקר אני לחוצה לארגון הילדים ולא מספיקה להתפלל.האם תפילה מעייפות עדיפה מלא תפילה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר ללבוש את נעליה בהסכמת שאר היורשים מלבד הנעל שהנפטרת הלכה בשעת הפטירה.

2. תפפיל מעייפות עדיפה מאי תפילה.

אמא שמטפלת בילדים כל היום עסוקה במצוה ופטרוה מן המצווה ויכולה להסתפק בברכות השחר.