כשרות פירות וירקות בשוק

  • כ"ו אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב..קניתי בשישי כמה פירות וירקות בשוק קרוב לבית שאני אף פעם לא קונה בו אבל זכרתי בדיעבד שפעם היה שלט בכניסה לשם שיש כשרות....לא בדקתי את זה הלכתי וקניתי מכל מיני רוכלים למיניהם חלקם לא יהודים..ואז חברה אמרה לי שפרי העץ כמו מנגו והכל אין לדעת אם זה עורלה חלילה או שלא..ושאין לסמוך עליהם ואני חושבת שהיא צודקת..אחרי שכבר טעמתי מהפרי הזה.. לשם הביטחון זרקתיא ת המנגו..השאלה שלי אם חלילה באמת זה היה לא כשר..מה הדין של מצב כזה..והאם חס וחלילה זה כמו לאכול חיה טמאה או משהו ברמה פחותה יותר? תודה אשמח לעצה לפני הימים הקרבים

תשובה

שלום וברכה

בעיית הערלה הינה פחותה, אין כרגע בעיית עלרה במנגו.

אבל חובה להפריש תרומות ומעשרות בקניית פירות וירקות שאין להם כשרות.

בברכה,

בנימין שמאולי