חגים ומועדי השנה

אמירת הקטעים בארמית בסליחות במניין

  • כ"ב אלול התשע"ז

שאלה

אם אני אומר סליחות בקצב שונה מהציבור (יש מניין בבית כנסת), אני יכול להגיד גם הקטעים שבארמית? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמנם הובא במשנה ברורה (סימן תקפא סק"ד) בשם האליה רבה, שכל אותם הבקשות שהן בלשון תרגום כגון "מחי ומסי" וכו' ו"מרן די בשמיא" לא יאמר כשאין שם מניין עשרה, מכל מקום אם אתה אומר את הסליחות במניין ולא הספקת לומר איתם את הקטעים בארמית, עדיין תוכל לאומרם כל עוד הציבור לא סיים את אמירת הסליחות לגמרי.

מקורות: יעויין בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק טו סעיף יב) ובספר הליכות שלמה על המועדים (תשרי-אדר פרק א סעיף ד) וכן בספר אשי ישראל (פרק מה הערה נח) בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א).

בברכה,

הלל מאירס