שו"ת ראש השנה

מדוע מעמד הר סיני מופיע במוסף

  • כ' אלול התשע"ז

שאלה

מדוע מעמד הר סיני מופיע במוסף

תשובה

שלום וברכה

במוסף אנו מברכים בראש השנה שלשוה ברכות כאשר ברכה אחת היא עם פסוקי מלכויות - פסוקי שמזכירים את מלכות ה'. ברכה שניה היא על זכרונות פסוקים המזכירים את כך שה' זוכר אותנו,  ברכה שלישית היא שופרות - פסוקים המדברים על עניין השופר.

לכל ברכה יש הקדמה לפסוקים שנזכיר אותם שבהקדמה זו יש דברי ריצוי לה' ודברי תפילה. בברכה של שופרות אנו מזיכירים פסוקי שופר שנמצאים בפרשת מעמד הר סיני ולכן אנו מקדימים להזכיר את מעמד הר סיני כי לעורר זכות על עם ישראל ביום זה שקיבלנו את התורה.