חגים ומועדי השנה

ברכת שהחיינו בקידוש ליל שני של ראש השנה

  • י"ח אלול התשע"ז

שאלה

האם ברכת שהחיינו חלה גם ביום השני של ראש השנה ואומרים אותה בקידוש או על פרי חדש שעוד לא נאכל? תודה מראש לעונים

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להשתדל להשיג פרי חדש שיהיה מונח על השלחן בליל שני של ראש השנה, או ללבוש בגד חדש, ולכוון בברכת שהחיינו בקידוש גם על פרי או בגד זה, ואם אין לו פרי או בגד חדש עדיין צריך לברך שהחיינו (ראה שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן תר סעיף ב ומשנה ברורה שם).

ויש לדעת שעיקר ברכת שהחיינו שאומרים בקידוש בלילה השני של ראש השנה הולך על היום הקדוש, ורק אגב זה הוא פוטר גם את הפרי החדש (וכן הזהיר על זה בספר חזון עובדיה ימים נוראים עמוד קסד סוף הערה לד).

בברכה,

הלל מאירס