חגים ומועדי השנה

הכנה מיום טוב ראשון של ראש השנה ליום טוב שני

  • י"ז אלול התשע"ז

שאלה

האם מותר להוציא מהפריזר חלות בחג הראשון ולהניחם על השיש בשביל החג השני? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אף על פי שאסור להכין ביום טוב ראשון של ראש השנה לצורך היום השני של ראש השנה (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תקג סעיף א, ומשנה ברורה שם), אפשר להקל להוציא חלות מתוך המקפיא ביום הראשון של ראש השנה על מנת שיהיו מוכנים בזמן לצורך סעודת ליל שני של ראש השנה.

מקורות: ראה בשו"ת מחזה אליהו חלק א' (סימן סד) ובשו"ת שבט הקהתי חלק א' (סימן קנח) ובשו"ת אבני ישפה חלק ו' (סימן פו ענף ה) ובספר חזון עובדיה שבת חלק ב' (עמוד תמז) וחלק ג' (עמוד ט). וע"ע בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק ג סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס