נשים

כיסוי ראש למה צריך את זה? (חאשה)

  • ט"ו אלול התשע"ז

שאלה

למה נשים נשואות מכסות שיער? אני לא שואלת כדי להרגיז אלא כי הענין הזה מפריע לי הרבה מאוד זמן.. שמתי לב שהרבה נשים רושמות על דברים שמפריעים להן ביהדות, כגון סדר חופה, הלכות מקווה, טקס מיוחד לתינוקת שנולדה וכן הלאה.. שאלתי היא כזו, איך לא מפריע לכן לכסות שיער לאחר חתונה? זה באמת בא לכן בטבעי? כדבר המובן מאליו? כל הזמן מהדהד לי בראש "למה חייב שיהיה לי סימן היכר שאני נשואה?" אני מבינה את ההלכה שמצווה לכסות שיער ( לא נכנסת לדקויות של אורך הכיסוי וגם לא לנפח:) אבל מאוד מאוד קשה לי לקבל את זה. אני נשואה באושר 4 וחצי שנים, כיסיתי שיער בשבוע הראשון לאחר החתונה, הרגיש לי שאני עושה את זה בשביל החברה שבה אני נמצאת והורדתי מיד, עד היום קשה לי עם ההלכה הזו. אני מכסה שבתות וחגים, וטקסים הלכתיים אבל ביום יום אני בלי כיסוי ואני לא מרגישה פחות אישה נשואה כשאני עם כיסוי. רק אל תענו לי כי זה צנוע יותר, כי כיסוי ראש זה לא צנוע מבחינתי, זה יותר מושך את העין, כנ"ל לגבי פאה. יש בי רצון לכסות שיער אבל אין לי את האומץ, לא יודעת מה מונע ממני לכסות שיער גם ביום יום. תודה

תשובה

שלום וברכה

נא לקרוא את הנאמר בלינק הבא https://www.hidabroot.org/question/28824

לאחר הקריאה נשמח לסייע לך עוד במידת הצורך.