תפילה וברכות

קריאת שמע על המיטה אחרי סליחות

  • י"ג אלול התשע"ז

שאלה

מתי נכון ואיך נכון למר קריאת שמע שעל המיטה כשהולכים לסליחות? (גם שם קוראים שמע ותחנונים). תודה

תשובה

שלום רב,

כשחוזרים מאמירת סליחות - אומרים לפני השינה קריאת שמע על המיטה כרגיל.

אמנם אם את אומרת קריאת שמע על המיטה בתוך חצי שעה אחרי אמירת סליחות, אין לחזור ולומר וידוי. ואם עבר חצי שעה - יש לחזור ולומר וידוי (יעויין כף החיים סימן א ס"ק כג, ואור לציון חלק ב' פרק מה סעיף מד).

בברכה,

הלל מאירס