שו"ת ראש השנה

הקצבה מראש השנה לראש השנה

  • י"ב אלול התשע"ז

שאלה

ידוע שנאמר כל מה שניקצב לאדם בנושא הפרנסה ניקבע כבר בראש השנה וזה עד ראש השנה הבא . אם ככה אז מה הטעם בתפילות על הפרנסה בזמן המשך כל השנה אחרי שעברנו את זמן החיתום ומה שניקבע כבר .נניח אדם שזקוק לתוספת פרנסה מה יועיל לו התפילה כי יש מה שניקבע מראש ולא ניתן לשנות את זה .ואם כן אז זה יכול להיות סתירה בחוקים שניקבעו ונאמרו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בראש השנה נקבע רק המקסימום שניתן להשיג, אך מי שלא יעשה את ההשתדלות (גם בתפילות וגם במעשים) לא יקבל את המקסימום, אלא פחות ממנו.

בזכות התפילות במשך השנה משיגים שני דברים:

1. השגת המקסימום שבכוחנו להשיג ממה שהותר לנו בראש השנה.

2. השגת פרנסה בקלות רבה יותר, לא על ידי ייסורים ומאמצים קשים. בכוחן של התפילות לעורר רחמי שמים לתת לנו פרנסה בקלות, ולמעט בייסורים הבאים בעקבותיה.

  בברכה,

דניאל בלס