חברה והשקפה

אמונה עולם העליון

  • ח' אלול התשע"ז

שאלה

שלום הרב יש מחשבה שמטרידה אותי מאוד מעסיקה אותי רבות ולא נותנת לי מנוח, ממש מתיישבת לי על הנשמה הרי ידוע שבעולם הבא עוסקים בדברי תורה זה מפחיד אותי אני אוהבת לשמוע שיעורים הולכת למדרשה והמחשבה ששם זה למעלה בלי הפסק ממש משגעת אותי זה גורם לי למאוס בחיים מה אפשר לעשות? הרי ברור שרצון ה הוא להיטיב לבריאותיו ועדיין אני מרגישה שאני זקוקה לעצה טובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

שאלה זו לא צריכה להטריד אותך כלל.

ה' ברא אותך - את גופך, מוחך, נפשך, לבך ונשמתך - ומכאן שהוא יודע בדיוק מה יעשה לך טוב ועד כמה.

מכיוון שהוא מדריך אותך ללכת בדרך התורה והמצוות, האמני שתהיה מאושרת בדרך זו גם בעולם הבא.

כל הנאה שאת מרגיש בעולם הזה (הנאת אכילה, שינה, חברות וכו') מגיע מהקב"ה שנתן לנו את חוש הראייה, השמיעה, המישוש, הטעם, הריח, וקבע בדיוק מה נרגיש וכמה נהנה מכל אחת מהפעולות שאנו עושים.

עם זאת, אנו בעולם הזה מוגבלים לגוף עשוי חומר, בעל תאוות, אשר מונע מאיתנו לחוש את ההנאה האדירה מכל - שהיא קירבתו של ה'. שהרי אין הנאה גדולה יותר ממקור כל ההנאות - שהוא הקב"ה.

בעולם הבא ישברו אותן מחיצות שמונעות מאיתנו להתענג על ה'. ואז נרגיש בנועם התורה ונרצה בה רק יותר ויותר, ולא נשבע ממנה.

לכן בעולם הזה, שהוא עולם הנסיון, עלינו ללמוד תורה ולקיים את המצוות גם כשאיננו מרגישים בסיפוק המיידי הבא על ידן. ה' הוא שיגרום לכך שנהנה בעולם הבא עד אינסוף, ונשמח כל רגע ורגע בקיומו.

בברכה,

דניאל בלס