למה החרדים לא עומדים בצפירה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע יש חרדים שלא עומדים בשעת הצפירה? {ביום השואה / יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל}. תודה!

תשובה

הציבור החרדי מורגל בחשיבה של " איפה זה כתוב" זאת אומרת לא עושים דברים סתם אלא בודקים מה המשמעות של הדבר מה המקור שלו ומה יצא מזה,

הצפירה נוגדת את שלושת הדברים שהזכרתי - כולנו מסכימים שזה לא פועל לטובת הנפטרים ודקה של עמידה גם לא תורמת לנו כלום,

אין לזה שום משמעות ולהפך ביהדות ההתנדנדות והתזוזה חשובים יותר מעמידה דום( כמו שתשים לב החרדים תמיד לומדים או מתפללים בהתנדנדות),

מקור הצפירה הוא מנהג צבאי גוי שלקוח מהכנסיה( ששם הזכרון והתפילה מתנהלת בעמידה שקטה) אם כן ברור מדוע החרדים לא עומדים,

אבל חלילה אין בזה איזה זלזול הכי קל בזכרון הנספים הקדושים.