מחילה וסליחה

  • כ"ג אב התשע"ז

שאלה

יש לי שאלה אותי חינקו לשלמות, לעשייה ללא פניות, ועשייה לשם שמים נטו, ניסית תקופה וזה עלה לי מחיר רגשי נפשי שאני עדיין משלם על זה מחיר של כעסים תסכולים רגשיים, ע"י שהדחקתי או התכחשתי, בעזרת אמירה "כל מה דעביד רחמנא לטב היא עביד" לא שהפסקתי להאמין בזה, אבל זה לא קל בכלל, וויתרתי לפעמים מתוך חולשה ולעיתים מתוך עוצמה. ישנם אנשים שגרמו לי עוולות בחיים שאני משלם על זה מחיר יקר מאוד מבחינה רגשית, ואייני מסוגל לסלוח להם, לחלקם אף הודעתי במכתב שיידעו שיש להם חלק בהרס חיי, ושאין להם מחילה וסליחה ממני, כעת מגיע ימי הרחמים והסליחות ואני מאמין שמצד אחד ארצה לחזור בתשובה שלימה, ומצד שני אני לא מסוגל לסלוח ולמחול, לנזקים שנעשו ועדיין אני סובל מזה, הפחד העיקרי שלי הוא שאם אעשה תשובה אגיע למסקנה אמיתית ש"כל מה דעביד רחמנא לטב היא עביד", אזי איך שאני מכיר את מצפוני, אני יתחיל להתבלבל שאם הכול מאיתו יתברך, מה יש לי לא למחול או לסלוח במי שפגע בי, הרי הכול מאיתו יתברך שמו, אז יש כאן 2 סכנות, 1 אם הכול מאיתו יתברך אז ברגע של חולשה הכעסים יופנו חלילה אליו השם ירחם ואת עמו הטוב ינחם במהרה, 2 אם אני יסלח וימחל חלקם ימשיכו לפגוע בי או ששוב יחזור אותם הדחקות והכחשות, והסבל רק יחמיר בעתיד חלילה ! ? אשמח לעצה איך מנטרלים כעסים פנימיים אחת ולתמיד ! ?

תשובה

 שלום וברכה

בוודאי שיש לך זכות לנטור למי שפגע בך בבחירתו וזאת ללא קשר לגזירת שמיים שאף אם היתה גזירת שמיים עליך אין הוא השליח של בורא עולם אלא הוא פעל בבחירתו האישית להזיק לך. רק כאשר הוא יתקן את העוול, מצווה לסלוח לו, אבל כל זמן שהוא עומד במריו ואל פיצה אותך כראוי, אינך חייב לסלוח.

חשוב מאוד ללכת לייעוץ מקצועי שיסייע לך להשתחרר מכל הכעסים על העבר שפגעו בך ובעז"ה תצליח להשתחרר מכל הסבל והצער שבחלקך ותזסכי לעתיד טוב יותר