אמונה

אמונה ושחרור מפחדים

  • כ"ב אב התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב אולי אני שואל שאלה קצת מוזרה אבל אשמח מאוד לקבל כלים הן ממך והן מהתורה וחז"ל שיעזרו לי. כאשר קורים דברים רעים לא עלינו כמו תאונה או פיגוע טרור גם אם זה קשה מאוד המוח שלי והאמונה שלי עדיין יכולות לתת תשובה אמונית לדבר ובכך בעצם "להשתחרר" מרגשות כואבים.אם היה כתוב לאדם מסויים אז צריך להבין שזה מה שהשם רצה ולקבל באמונה.עד כאן הכל בסדר.אני לצערי קצת הסתבכתי במקרה דווקא שהוא יוצא דופן.אדם קרוב שהתאבד.עכשיו בשלב הראשון ניסיתי למצוא דברים שינחמו אותי כמו שגם נכתב באתר שאמנם אין לו חלק לעולם הבא מצד עצמו אלא מאוצרות של הקב"ה ובעצם נותן זיק של תקווה שגם לו יש תיקון כלשהו ואפילו תחיית המתים. מה שהיה קשה זה לקבל ארוע זה באמונה.הייתכן שפה בכלל לא מעורב הקב"ה? איך אפשר פה להשתחרר מהפחד מארוע כזה? אני חש שלפעמים עולות לי מחשבות על הארוע הזה ואני לא יודע מה לעשות איתן? איך להשתחרר ממחשבות אלו בלי שישפיעו על חיי.בלי שאכנס לעצב או לחשיבת יתר. איזה כלים עליי לקחת עימי כדי להתגבר על מכשול זה? הרי פה קשה לי לומר שזה המסלול שבו הקב"ה בחר לאותה בריה .ואולי כן. אמרו לי לא להתעסק בזה .וזה נכון אבל מה לעשות שיש מחשבות לפעמים. כיצד ניתן להשתחרר מזה ואילו עצות טובות תוכל לתת לי הן מעצמך והן מחז"ל ומהתורה הקדושה. בתודה מראש ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

אמת שיתכן בהחלט שהאדם הרג את עצמו בבחירתו למרות שלא נגזר עליו במרומים להיפטר בעת זו ואכן זה מצער מאוד ומקשה להתנחם כי אנו לא יודעים אם זו אכן גזירת שמיים או בחירה עצמית שהקב"ה נתן לאדם כוח לבחור לחטוא או לקיים מצוות

אולם בכל זאת חשוב לדעת שניתן לסיע לנשמת הנפטר וחלצו מכל קשייו הרבים בעולם האמת על ידי אמרית קדיש ונתינת צדקה והתחזקות עצמית במצוות שכל אלו יחד יסייעו לעילוי נשמתו ויזכה לכפרה על הדבר החמור הזה. ככל שתרבה במצוות והתחזקות לעילוי נשמת הנפטר כך יוקל לו למעלה וישוב לזכות לחיי עולם הבא.