חברה והשקפה

מנשה מלך יהודה

  • י"ט אב התשע"ז

שאלה

שלום רב. מנשה מלך יהודה היה בזמן בית המקדש וידוע שמנשה עשה את כל העברות כולם גם כאלה שהוא חייב עליהם מיתה בידי בית דין אז איך יכול להיות שהוא עשה תשובה והכל התכפר לו בלי מיתת ב''ד הרי יכולים לבוא אנשים ולהגיד שזה בגלל שהוא מלך אז מותר לו ורק תשובה מכפרת והרי זה היה בזמן בית המקדש וידוע שבזמן בית המקדש לא רק תשובה הייתה מכפרת אלא גם מוות בידי ב''ד מקווה ששאלתי ברורה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בית דין בזמנו לא היה בידם כוח להרוג אותו ולכן לא הרגוהו.

תשובה מועילה גם לפטור ממיתה אולם בית דין של מטה לא יכולים לדעת אם התשובה היא כראוי או לא ולכן אין בית דין מתייחס לכך אולם כמבואר באור החיים הקדוש אלוקים ניצב בעדת קל - ה' ניצב בבית הדין ואם האדם היה שוב בתשובה שלימה היה הקב"ה גורם שהאדם ייצא זכאוי ולא יענש.