תפילה וברכות

בקשות אישיות רצויות?

  • י"א אב התשע"ז

שאלה

מצד אחד אומרים להתפלל על כל דבר, גדול כח התפילה, השפע לא יורד עד שמתפללים ומצד שני בט באב שמעתי דרשה שצריך להתפלל רק על גאולה ואנחנו כמו ילד קטן שמתפלל על שטויות במקום על העיקר... מה ההשקפה הנכונה? אחרי הדרשות ששמעתי ב-ט' באב אני מרגישה אשמה לבקש משהו כמו זיווג פרנסה אמונה...

תשובה

שלום וברכה

אין כל ספק שעלינו לבקש לבורא עולם על כל דבר ודבר קטן וגדול. תפילת העמדיה שתקינו אוהת אנשי כנסת הגדולה שבהם היו גם נביאים, יש בה תפילות על רפואה ופרנסה וכדו'.

אולם אמת שעלינו לדעת ששורש כל החסרונות שיש לנו בעולם הזה נובע מחורבן הבית וכאשר נזכה לביאת המשיח בוודאי לא יחסר לנו מאומה ואך טוב וחסד ירדפו אותנו כל ימי חיינו ללא שום חיסרון.

על כן כאשר אנו מתפללים על דברים החסרים לנו בגלות שג םבימי הגלות אנחנו צריכים לפרנסה ולזיווג ולכל עניין  גשמי פעוט כגדול, נדע ונוסיף להתפלל גם על גלות השכינה שהיא שורש כל החסרונות.