שו"ת תשעה באב

הלכה שכתבתם בנוגע לתשעה באב לא מדוייקת

  • ט' אב התשע"ז

שאלה

הרב יוסף גולדפנדרי הביא את הילקוט יוסף שכתב שאסור לישון עם אישתו טהורה בתשעה באב וראיתי בילקוט יוסף אשר התחדש בשנת תשס"ו קיצוש"ע חלק ב' דף קס"ח הלכה כ' סוף העמוד.וכך הוא כותב: "מותר למסור דבר מידו ליד אשתו שאינה נדה בתשעה באב.וכן מעיקר הדין אין צריך להזהר בשאר דיני הרחקות וכן מעיקר הדין אין צריך להזהר שלא לגעת באשתו בתשעה באב"-לא רק שלא מצוין איסור שינה עם האישה אלא להיפך הוא אומר שלא צריך כלל להזהר מעיקר הדין ומדברי הרב הנ"ל יוצא שהוא אוסר וחבל שמקשה על רבים ביום שקשה גם כך ב-"בשמחה ובטוב לבב" פינחס לוי בן דויד

תשובה

שלום וברכה

אין הילקוט יוסף חולק על דברי השולחן ערוך שאין לישון עם אשתו במיטה אחת הוא ארק הקיל בכל שאר ההרחקות שלא מוזכרים בשולחן ערוך  וצ"ע למה לא הזכיר בקיצור שולחן ערוך את מה שכתב בילקוט יוסף הארוך שאין לישן עם אשתו במיטה אחת.