שו"ת תשעה באב

צום לקשישים

  • ח' אב התשע"ז

שאלה

שלום לרב, אני שומעת דיי הרבה שילדים להורים מבוגרים (בני 70-80 למשל) אומרים להורים שלהם לא לצום כיוון שהם מבוגרים מאוד. האם יש הלכה כזאת? האם מבוגר שבזמן הצום ספציפית איננו חולה (ויש לו במקסימום כמה תרופות קבועות) יכול לא לצום? או שאסור לו לצום?

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בהלכה יומית זקן שתש כוחו מחמת התענית, דינו כחולה לכל דבר, ואינו מתענה בתשעה באב, ואפילו אם אין לו חולי פנימי, צריך לאכול בתשעה באב. אולם כתב מרן רבינו הגדול זצ"ל (חזון עובדיה עמוד רעט), שאדם כזה, שאינו חולה ממש, אף על פי שיש להורות שיאכל בתשעה באב, מכל מרום טוב שיאכל "פחות פחות מכשיעור".