חגים ומועדי השנה

מאיזה גיל יש לחנך ילדים שלא לאכול בשר בתשעת הימים?

  • א' אב התשע"ז

שאלה

שלום, במהלך התקופה בין ראש חודש אב וצאת תשעה באב, יש מנהג להימנע מבשר. רציתי לדעת מאיזה גיל נהוג להתחיל? בהתחשב שיש לי ילד בן שנתיים וחצי שאוכל מעט מאוד דברים אך אוכל בקלות עוף. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

רבו הדעות מאיזה גיל יש לחנך קטן שלא לאכול בשר בתשעת הימים. ועל כל פנים לכל הדעות מותר להאכיל תינוק בן שנתיים וחצי בשר בתשעת הימים.

מקורות: יעויין בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן נ) ובשו"ת רבבות אפרים חלק א' (סימן שעא) ובשו"ת מקדש ישראל (עמוד נו אות ר) וכן בספר קרא עלי מועד (פרק ה ס"ק יא) בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס