תפילה וברכות

עניית אמן בברכת המזון

  • כ"ה תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, מדוע המברך עונה "אמן" על הברכה שהוא עצמו מברך - אחרי "לעולם אל יחסרנו", בברכת המזון? ובאופן כללי, מתי אדם צריך לומר אמן על דבריו? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום וברכה

לא עונים על ברכת אל יחסרינו. עונים רק לאחר בונה ברחמיו ירושלים.

הכלל הוא שרק ברכה מסיימת סדרת ברכות עונים אמן ולכן עונים אחר ברכת שומר עמו ישראל לעד או בונה ברחמיו ירושלים וכדו'. האשכנזים אינם עונים אמן אלא לאחר בונה ברחמיו בלבד.