חברה והשקפה

שכר הנשים לעתיד לבוא ועוד...

  • כ"ג תמוז התשע"ז

שאלה

אקדים ואומר שהשאלות הבאות לא באות מתוך רצון להכעיס או לכפור חלילה אלא מרצון להבנה. 1. מה שכרן של הנשים לעתיד לבוא? ז"א- הרי האנשים ילמדו תורה במחיצת הקב"ה וגם נשים ששלחו את בעליהן ללמוד תורה ויהיו בחלק משותף איתו, לא יוכלו להשתתף בלימוד כי מעולם לא עשו זאת קודם. א"כ, במה יתבטא שכרן? (ולא יתכן לומר כי יתבטא בכך ש"יצפו" בהם לומדים כי אין זה הוגן שמילאו את תפקידן בצורה מקסימלית ויהנו משכר חלקי) 2. בנוגע ל"נשים דעתן קלה"- ידוע הסיפור עם ברוריה אשת רבי מאיר שהתפתתה מתלמידו של רבי מאיר. שאלתי היא כזאת- על אישה שנוטה להתפתות יש סיפור אחד, אבל מנגד הגברים מרבים להימשך אחר איסור ג"ע למרות שדעתם 'כבדה'. מדוע א"כ האיסור ללמוד תושב"ע חל רק על נשים? 3. האם מצוות לימוד תורה מיועדת רק לחלק מהאוכלוסייה? הרי כל אחד יכול לראות שיש כאלו שקל להם ויש כאלו שקשה עד בלתי אפשרי! (מבחינת יכולת ריכוז \ יכולות). מנגד- א"א לומר להם שיעסקו במקום זאת בגמ"ח למשל כי ידוע ששכר לימוד תורה הוא כנגד כל המצוות, ואפילו יאמרו שיתמוך בלומדי תורה - אין חלקם של אלה עם אלה והלימוד עצמו יקר וחביב לפני הקב"ה יותר מכל דבר אחר. איך ניתן ליישב את העניין? תודה מראש! תבורכו, שרה

תשובה

שלום וברכה

א. יש להם חלק מלא בתורה של בעליהן זאת אומרת שבעולם הבא הם יזכו לאותו הנאה שיש לבעלים שם בעולם הבא. שכרן יהיה לפחות שווה כמו הבעל והם יהנו מהלימוד ומזיו השכינה בצורה שווה כמו הבעלים.

ב, דעתן קלה הכוונה היא שהן מסיקות דבר מתוך דבר קצת במהירות ולא שמות תמיד לב לפרטים הקטנים לכן אסור למד אותן תורה אבל מותרות ללמוד בעצמן.

ג. אמת שהדרגה הגבוהה ביותר בבריאה היא תלמיד חכם שיושב ולומד תורה, לימוד התורה היא פסגת ההאושר בעולם הזה וההכנה הכי ראויה לעולם הבא. אולם הקב"ה בטובו מכוון כל אחד ואחד לתיקונו וישנם כאלו שעיקר התיקון שלהם בעולם הזה בגילגול זה הוא לא ללמוד תורה יומם ולילה אלא לעסוק בפרנסה ולקבוע עיתים לתורה ולכן לאחר שהאדם ניסה באמת והתאמץ ורצה ללמוד תורה ולא הצליח, הרי שתפקידו כעת הוא ללעסוק בישובו של עולם ולקבוע עיתי םלתרוה כפי יכלתו וה' נותן לו שכר כאילו ישב לומד כל היום כי כל רגע פנוי אפשרי הוא ניצל ללימוד התורה.  יתכן שכבר בגילגול קודם הוא זכה להיות לומד תורה ולכן כעת אין לו ורך בלימדו רצוף יומם ולילה

כמו כן אמרו חכמים בצל החכמה בצל הכסף שאלו שתמכו בלומדי התורה יזכו כמו לומדי התורה ממש

בהצלחה,