חברה והשקפה

איך בורא עולם ״מסתכל״ על אדם שמתחזק בדת אבל קשה לו ולא מצליח לחזור בתשובה מלאה?

  • כ"ג תמוז התשע"ז

שאלה

אני בת 18,הפסקתי להתלבש איך שבא לי ובגדים חשופים. התחלתי ללבוש חצאיות ובגדים צנועים. אני שומרת שבת. אבל הסביבה שלי חילונית לגמרי. יש לי חבר שאני לא יכולה בלעדיו על אף האיסור בדת. איך הקדוש ברוך הוא רואה אותי?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתעלות ולהתקדם ביראת שמים ובשמירת המצוות, את עושה נחת רוח גדולה לישוב במרומים בכל התעלות והתעלות שלך, מעלתך גדולה מאוד וזכות המצוות שלך מגינות עלייך ועל כל עם ישראל.

גם אם לא זכית עדיין להשלים את התעלותך לגמרי אין זה מגרע את כל המצוות שאת כבר מקיימת ובעז"ה המצוות שאת מקיימת יחזקו אותך ותזכי לקבל כוחות נוספים להתעלות עוד ועוד.

עלי והצליחי,

בהערכה רבה,