שבת

האם מותר ללכת למקומות בילוי שפתוחים בשבת?

  • כ"ב תמוז התשע"ז

שאלה

האם יש בעיה ללכת למקומות בילוי שפתוחים בשבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין אין איסור ללכת בימי חול לאתרי בילוי שפתוחים בשבת, ומכל מקום ראוי במידת האפשר (אם אין הבדל משמעותי בין המחירים, ואין טרחה יתר על המידה) לנפוש באתרי בילוי שסגורים בשבת כדי לעודד ולחזק את ידי שומרי השבת.

מקורות: יעויין בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תתה) וחלק ב' (סימן קצה ותשכד) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד ערה) ובספר שלחן יוסף (עמוד נב) ובמכתבם של גדולי הדור הנדפס בסוף ספר הליכות שבת חלק א'.

בברכה,

הלל מאירס