שאל את הרב - כללי

שלוש שאלות א ב גב

  • כ"ב תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, א. איך מסתדר "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהינה" עם "איש בחטאו יומת"? ב. האם יש עניין להניח ידיים על הבטן בשעת הקידוש? ג. האם עונים אמן לחזן בליל שבת אחרי הברכה "ברוך... גאל ישראל" וכן לפני הברכה שלפני קריאת שמע שלו בליל שבת? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום וברכה

א. כמבואר במפרשים רק אם מישהו חוטא כאבותיו מקבל עונש אבותיו.

ב. לא.

ג. בגאל ישראל עונים אמן.

לפני קריאת שמע לא אומרים אמן.