תפילה וברכות

תפילה בבית ספר יהודי בארה"ב

  • ט"ז תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי כמה שאלות בנושא תפילה בבית ספר יהודי בארצות הברית: 1) לאור מציאות שבה אין אפשרות לתלמידים להתפלל בבוקר תפילת שחרית. מה הרב ממליץ לעשות... האם להתפלל תפילה מלאה אחרי ד' שעות (או יותר) או תפילה חטופה (20 דק) לפני? 2) אם תפילה קצרה, על מה לדלג ובמה בשום פנים אין לדלג? 3) מהם קטעי התפילה בהם יש אפשרות להתפלל בשפה אנגלית? אשמח לקבל מקורות על מנת שאוכל לפתוח סוגיה זו בפני מקבלי ההחלטות בבית הספר. תודה!

תשובה

שלום וברכה

יש להפלל תפילה קצרה לפני סוף זמן תפילה.

אם ניתן להספיק את כל התפילה עד לאחר העמידה במשך 20 דקות אלו בוודאי טוב שיתפלל עד לעמידה ולאחר העמדיה ישלים אחר כך.

אם לא ניתן להגיע עד לעמידה ידלג קרבנות וכך יזכה להתפלל תפילת עמידה בזמנה. אם יש זמן יש לומר לפחות פסוקי קרבן התמיד ופסוקי הקטורת,

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן קא - שיכול להתפלל בכל לשון

ב. בחוץ לארץ שאין הכל מבינים לשון הקודש, אף על פי כן יתפללו בלשון הקודש, כנוסח שתקנו חז"ל. ומצוה להדפיס שם סידורי תפלה, באופן שעמוד אחד יהיה בלשון הקודש, ובמקביל לעומתו פירוש המלים עצמן בלע"ז, כדי שיבינו פירוש התפלה כשמתפללים בלשון הקודש.