תפילה וברכות

מטופלת בילדים ולא מספיקה להתפלל כראוי

  • י"ב תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום לכבטד הרב! ילדתי ברוך השם וקראנו לו בשם שהמלצת-נהוראי דוד. אני חודש אחרי לידה וזהו ילד חמישי ברוך השם ואני מרגישה שאני לא מספיקה להגיע לתפילה ולעבודת השם כמו שצריך...בקושי שיעורים אני מספיקה..ובמיוחד עכשיו בחופש כשהפנאי קטן והמלאכה מרובה...האם השם בא ב"טענה" או בדרישה לנשים גם לגבי תפילה וביטול תורה? האם עבודות הבית תוך כדי שמיעת שיעור הן " חצי נחמה"?אני מרגישה שאני לא מספיק עושה ולא מספיק מתפללת ובמיוחד אחרי כל ניסי הלידה. תודה!

תשובה

שלום וברכה

עיקר העיקרים של עבודת השם שלך הוא לטפל בילדים שלך הזקוקים לך ועל כן את עסוקה כל היום בעבודת ה' והכלל הוא העוסק במצוה פטור מן המצווה ולכן את העוסקת במצווה גדולה זו פטורה מתפילות ארוכות ומשמיעת שיעורים ויכולה להקדיש את כל כולך לגידול הילדים של הבורא.

עלי והצליחי,