נשים

איך אפשר להתחזק באיטיות בעבודת השם?

  • ד' סיון התשע"ז

שאלה

שלום, אני בת 25 נשואה לחילוני וגדלתי בבית מסורתי. כל חיי שמרתי שבת וחגים אך לא הקפדתי על צניעות וכו'. מאז שהתחתנתי ברוך השם זכיתי לכסות את ראשי מתוך אהבה לקדוש ברוך הוא, להקפיד על צניעות וכן לשמור על טהרת המשפחה. אני מרגישה מאוד רחוקה מאיך שאני נראית. אני מצד אחד משדרת שאני דתיה מבחינת לבוש וניראות, מצד שני אני אפילו לא מתפללת את ברכות השחר או מברכת על אוכל. יש המון דברים שאני לא יודעת אפילו! הדבר הזה יוצר אצלי קונפליקט וקושי.. אנשים נוטים לשאול אותי דברים כי אני נראת להם דתיה ומצד שני אני לא כ"כ יודעת מה אני.. מה עושים במצב הזה? איך אפשר להתקדם? אבל באיטיות ומתוך אהבת השם! תודה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לכך להתעלות ולשמור את השבת כהלכתה ועוד זכית  להוסיף להתלבש בגדי צניעות ולהראות לכולם שאת בת המלך והולכת כראוי לבת המלך.

חשוב לדעת שאף שאינך זוכה עדיין לקיים את כל המצוות אין לוותר על מה שאת כבר מקיימת ואף שעדיין לא מברכת על האוכל ראוי מאוד שתלכי בכיסוי ראש כראוי ובכך את מקדשת שם שמיים ותקבלי על כך שכר רב.

אציע שמדריכה מטעמינו תיצור איתך קשר ותסייע בידך ללמוד לאט לאט את ההלכות הנצרכות לך בצורה טובה נעימה וברורה.

אם תרצי בכך נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב אילייך להכוונה. אם הדבר לא אפשרי נא לכתוב לי שוב ואשתדל להדריך אותך בכתב.

בהצלחה,