מדוע יעקב ביקש לעבוד 7 שנים עבור רחל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בפרשת השבוע הקודמת, ראינו כי יעקב ביקש מלבן לעבוד עבור רחל 7 שנים. אני רוצה לשאול - מדוע ביקש בכלל לעבוד עבורה 7 שנים? למה הציע זאת בכלל? או לחלופין, יכל להציע רק שנה אחת לדוגמא. קראתי תשובה של אור החיים הקדוש שמדבר על רמז של מספר 7, אבל זה לא ענה על השאלה. תודה רבה!

תשובה

שלום

האור החיים כתב בלשונו הקצרה שכל מעשי יעקב היה בענין השבע כדרכם של צדיקים ככתוב " שבע יפול צדיק וקם" עכ"ל. ובכך ענה על שאלתך: שבע זה המספר שרומז לגשמי בתוספת הרוחני הנמצאת בו (יש שני סוגי כוחות רוחנים האחד שנמצא בכל דבר גשמי והוא מהווה אותו ,והשני שנמצא מחוץ לגשמי והוא השורש שלו).

ענין הצדיקים האמיתים הוא לרומם את הטבע ולהפוך את הגשם לרוחני וזה היה בעיקר ענינו של יעקב קידוש החומר והקביעה שאין דברי רשות אלא הכל קודש. ההתנגדות של לבן היתה למושג הזה הוא הפריד וטען שיש מצוות יש עבירות ויש אני, נטרלי, שלא נוגע לקדושה.

 (המעיין הימצא שזה שזור לכל אורך מאבק לבן ביעקב, וזהו גם המאבק עם תרבות "יוון" ). ולכן יעקב פעל בשבעיות לרומם את כל הגשמי ולהפוך את צורתו לרוחני כדרכם של צדיקים.