שבת

שמירת שבת בבית חילוני

  • י"ב אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בן 14, ומאז הבר מצווה אני מתחזק ממש, כמו שיעורי תורה 3 תפילות, שבת וכו', בהתחלה אמא שלי נלחצה אבל כשהתחלתי לדבר איתה, ולקבוע דברים זה הסתדר, השבוע הזה ביום שבת יש יום הולדת 70 של קרוב משפחה, ולאמא שלי זה חשוב שאני אלך, אבל היא נתנה לי את האפשרות לבחור, אבל אני גם מתבייש קצת בגלל שהיא תגיד על זה גם לכולם ואז הם יתחילו לדבר וזה, (וגם מהדוד לא כל כך נעים לי), ומצד שני אני קצת פוחד לנסוע בשבת הרי זה בפרהסיה ואני לא יודע מה לעשות. ואמרתי גם שאם אני הולך, שכנראה שלא, אז זה יהיה פעם אחרונה. מה אעשה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך.

אם יש לך אפשרות להיות בעיר הזו כל השבת בוודאי תלך. אם לא, אל תלך ואל תסע בשבת ותקנה לאמא מתנה או תכתוב לה מכתב תודה על ההבנה שלה.

אשמח לסייע לך עוד,