שאל את הרב - כללי

מקום קבורת שבט לוי ושמעון

  • ד' אייר התשע"ז

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מדוע שבט שמעון ולוי נקברו בחוץ לארץ, ולא בארץ. ואם אפשר מקורות לתשובה, אם יש הסבר של האר"י ז"ל ואם מוזכר העניין בזוהר הקדוש ? תודה רבה, שבוע מבורך והמון הצלחה

תשובה

שלום רב,

גם שמעון ולוי נקברו בארץ ישראל, ראה בתלמוד ירושלמי מסכת סוטה (דף ח עמוד ב) שאמנם בהתחלה כל השבטים נקברו בחוץ לארץ, אולם אחר כך ביציאת מצרים כל שבט ושבט העלה עצמות ראש שבטו עמו כדי להיקבר בארץ. ובספר הישר (סוף ספר יהושע) מובא, שאת שמעון ולוי קברו בעיר מנדא אשר בנחלת שבט שמעון.

בברכה,

הלל מאירס