מנהגי אבלות בספירת העומר

  • א' אייר התשע"ז

שאלה

שלום, אחד מנהגי אבלות בספירת העומר הוא לא להתגלח אבל היום גידול זקן הפך לאופנתי אפילו הרבה חילונים וגויים מגדלים זקן זה הפך ל'טרנד' אז זה לא כלכך מסמל אבלות, אז מדוע ממשיכים עם לא להתגלח?

תשובה

לכבוד השואל,

אין מנהגי אבלות או ההלכה משתנים לפי הזמנים או הטרנדים; אלא הם נכונים לפי טבע האדם ולכן הם עמידים אפילו בשינוי הזמנים.

שלא לגלח בא ביחד עם המנהג שלא להסתפר, כי כשלא חותכים את השיער כלל, זה מראה על סוג של הזנחה הבא עקב אבלות.

לכן אין הגדר הזה משתנה אפילו אם נולד טרנד מסויים בנוגע רק לזקן.

בברכה,

רב נחום