ביקור במסגד לצורך קבלת רישיון מדריך תיירים

  • ל' ניסן התשע"ז

שאלה

האם אפשר להיכנס לכנסיות מנזרים ומסגדים במסגרת לימודיי הדרכת תיירים לרישיון ממשרד התיירות? תודה

תשובה

שלום רב,

1. יש איסור מוחלט להיכנס לכנסיות ומנזרים (ראה בשו"ת יביע אומר חלק ב' חלק יורה דעה סימן יא, וחלק ז' חלק יורה דעה סימן יב. וכן ע"ע בשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן מה שכתב, הדבר ברור שאסור בהחלט לבקר בכנסיות של נוצרים. ועל מדריכי תיירות להישמר ולהיזהר מאוד לבל יכשלו ולא יכשילו יהודים המבקרים בישראל להובילם אל כנסיות הנוצרים, שיש בזה משום ולפני עיוור לא תתן מכשול. ולשומעים ינעם ועליהם תבוא ברכת טוב).

אולם עד כמה שידוע בכל הקורסים למדריכי תיירים בארץ נותנים חופש דת לשומרי תורה ומצוות ולא מכריחים אותם להיכנס לכנסיות לשם קבלת הרישיון.

2. מותר לך להיכנס למסגד (שו"ת יביע אומר חלק ז' חלק יורה דעה סימן יב, וחלק י' חלק אורח חיים סימן טז. וכן הוא בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' פרק י סעיף י בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס