קנייה במקום שלא בוצעה מכירת חמץ

  • כ"ד ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, בעלי קנה בירה במקום שלא עשו בה מכירת חמץ דיברנו איתם והם אמרו כי הם לא יודעים מה זה שאלנו אם הם מכרו חמץ בפסח הם אמרו שהם מכרו בירות כשל"פ (לא נראה לי שניתן לסמוך על כך שלא מכר חמץ כלל).. מה עושים?

תשובה

לכבוד השואלת,

הבירות אסורות עד אשר ימציאו תעודה מרב בר סמכא שמכרו את חמצם מלפני הפסח.

בברכה,

רב נחום

נ.ב. אם הם אומרים שלא יודעים כלל מה פירוש המילים מכירת חמץ בפסח, והם יהודים, ראוי להציע להם ליצור קשר עם אירגונינו העוסק ברכישת ידיעות ביהדות ליהודים (בלי חיוב תשלום):