אלו מעשים גורמים לעוני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ישנם עוד דברים שמביאים לעוני, חוץ מזלזול בלחם ובנטילת ידיים?

תשובה

הדברים הנוגעים לקדושה, וביחוד הגוף והלשון. וכן זלזול במצוות צדקה.

ישנו עוד דבר שסגולתו להביא ברכה לבית וזהו זהירות בכבוד האשה וכמאמר הגמרא היו זהירים בכבוד נשותיכם בשביל שתיהיה ברכה שרויה בביתכם, וכן נאמר אין הברכה שורה בבית אלא בזכות האשה.