עזרה עם המשפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני בחורה בת 19 וב"ה מתחזקת כבר שנה וחצי בערך. המשפחה שלי היא משפחה מוסרתית אינם שומרים שבת אך מקיימים חלק ממצוות יום השבת ושומרים הפרדה בכלים. כאשר המשפחה שלי הבינה שאני מתחזקת ורוצה יותר הם ניסו לעצור אותי, לדבר איתי, ללעוג לי וכו`... התעלמתי מההערות וכך זה נמשך, שמתי לב גם שמאז ההתחזקות שלי נגרם נזק למשפחתי ואמונתם נפגמה הם אומנם ממשיכים עם ההרגלים אבל רק מתוך הרגל. הם התרחקו מהדת וכך זה ממשיך. לאחרונה ההערות התגברו ואף החמירו עד כדי כך שאבי החליט שבמידה ואני אמשיך להתחזק הוא פשוט ינתק קשר איתי. המצב לא פשוט כי אין אף אדם בסביבתי שיכול לדבר עם משפחתי כדי לגרום להם להבין אותי, ההפך ישנם אנשים שגורמים להם עוד יותר להתנגד. אבי בימי ילדותו היה דתי למד בחינוך דתי והוא וכך כל משפחתו חוץ מסבי וסבתי כולם חזרו בשאלה סבי נפטר וסבתי כבר מובגרת מאוד. אבי אדם מאמין מתפלל, מניח תפילין כל יום הולך לבית הכנסת בשבתות וחגים. בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו הוא נותן לי הוכחות מהכתוב למה אני לא צריכה לעשות כל מיני הלכות של רבנים (הסברים די משכנעים) ולי אין את הידע להסביר לו את ההפך. ניסיתי לבקש ממנו לדבר עם רב אך הוא שלל את האפשרות הזאת. אבי הוא הדבר היקר לי ביותר בעולם ואני לא מעלה על הדעת לנתק איתו קשר, מצד שני אני לא רוצה לוותר על האמונה שלי ועל ההתחזקות שלי הייתי רוצה שתתנו לי עצה מה אוכל לעשות בעניין?

תשובה

שלום וברכה

חלילה לך לנתק קשר עימו ואין לך להתווכח איתו, יש לך לכבדו בכל דרך שהוא.

אולם אין לך חלילה לסגת מעמידתך בתורה ובמצוות, הסיבה שכל כך קשה לאביך לראותך הולכת בדרכי ה´ היא מפני שבזה את מעוררת לו את מצפונו ומאחר והוא יודע שדרכו אינו נכונה קשה לו מאוד לראות אותך הולכת בדרך הנכונה.

אולם אם תעמדי על זכותך ללכת בדרכי ה´ לא יאונה לך כל רע ובסופו של דבר אביך יכבד אותך ויעריך אותך מאוד.

לא יהיה נתק אמיתי בינך ובין אביך בעקבות שמירת השבת שלך וכדו´.

על כל טענה שהוא יאמר לך נגד ההלכה, תעני לו שאת הולכת לשאול רב ואם אכן הרב לא ידע מה לענות תצייתי לו ולא לרב.

עלי והצליחי ואשמנח להיות לך לעזר ככל הצורך.

בברכה - בנימין שמואלי