תפילה וברכות

שאלת אמונה

  • י' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום רב. אני יודעת שכל מה שקורה בעולם זה מאלוקים וכמובן שזה לטובה, אני מרגישה שאם כך בשביל מה להתפלל? מצד שני יש דברים שקשים לי , אז איך אני ידע על מה להתפלל? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה רוצה שתדברי אליו ותבקשי ממנו כדי לפתוח את שערי הברכה.

הריחוק מהקב"ה גורם לייסורים, התפילה היא חלק מתיקונך בעולם הזה, והיא פועלת להסיר המחסומים והמניעות הרוחניים לקבלת השפע שהבורא רוצה להרעיף עלינו ללא ייסורים.

הקב"ה מעיד על רצונו ממך על ידי התחושות שהוא יתברך משדר בלבך למצבים השונים בחייך.

כאשר את מרגישה בלבך חוסר סיפוק והשלמה עם המצב הקיים, פירוש הדבר שהבורא מסמל לך להתפלל אליו יתברך ולעשות את ההשתדלות הראויה להשגת מבוקשך. ולעתים צריך לנסות השתדלויות שונות כפי הנהוג בדרך הטבע ומנהגם של בני האדם, כאשר ההשתדלות הראשונה היא להתפלל לה'.

אך אם את באמת מרגישה בלבך שלמות ושלווה עם מצבך, ביטחון שמצבך הוא לטובה, אז זכית במידת הביטחון ופירוש הדבר שתוכלי לקבל את המצב כפי שהוא ולהשלים איתו ללא צורך להתפלל על שינוי מצבך.

בקיצור - הקב"ה מאותת בלבך מה עליך לעשות.

אם את חשה מצוקה, פירוש הדבר שהקב"ה רוצה שתפללי אליו.

ואם את חשה ביטחון, אז אינך צריכה להתפלל לשינוי.

ראי כאן תשובה מורחבת במאמר שכתבתי "אם הכל לטובה, אז למה תפילה?"

http://www.hidabroot.org/article/3024

ועוד על חשיבות התפילה:

http://www.hidabroot.org/article/2927

חג כשר ושמח.

בברכה,

דניאל בלס