תפילה וברכות

האם צריך לברך על הציצית בבוקר אם ישנתי איתה?

  • ט' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעוניין לדעת אם צריך לברך על הציצית בבוקר אם ישנתי איתה בלילה? תודה

תשובה

שלום רב,

אין לברך עליה בבוקר. ואם אתה לובש טלית גדול נכון לכוון לפטור את הציצית בברכה שאתה מברך על הטלית.

מקורות: אמנם השלחן ערוך אורח חיים (סימן ח סעיף טז) כתב, הלן בטליתו צריך לברך עליו בבוקר אף אם לא פשטו. וטוב למשמש בו בשעת ברכה. אולם במשנה ברורה (ס"ק מב) הביא שיש חולקים בזה כיוון שכסות יום חייב אף בלילה לדעת מקצת מהפוסקים, ואם כן לא הוי הפסק, וספק ברכות להקל. ומכל מקום נכון לכוון לפטור אותה בטלית גדול. וראה בספר הלכה ברורה חלק א' (שם סעיף מז) שגם למנהג הספרדים אין לברך על הציצית בבוקר, כי אומרים "ספק ברכות להקל" נגד הוראות השלחן ערוך, אלא טוב לכוון בברכת הטלית גדול לפטור הטלית קטן שלן בה בלילה.

בברכה,

הלל מאירס