אמונה

מה גורם למחלות נפשיות?

  • ט"ז סיון התשפ"ג

שאלה

מהו באמת הגורם למחלות נפש ומדוע אנשים נקלעים למצב זה בעולמנו? אם באמת הכל קשור בעליון ולא בחומריות (גוף) מה קורה לאלו שסגורים שנים במוסדות לחולי נפש עם אלף כדורים ביום (לחומר-גוף) קצת אבסורדי האם לאנשים הללו יש תפקיד מסויים או שאנחנו בתור אנשים מפספסים משהו בנושא כל כך כאוב אודה עם תשובתך מיכל

תשובה

מחלות נפשיות בדיוק כמו מחלות גופניות, הם מצב מושגח משמים אשר מטרת כל מחלה לגבי האדם החולה, איננו ידעים, רק זה שאלו יסורים הבאים על האדם לתועלתו, מחלות נפש מחולקים לסוגים שונים עד כדי היות האדם פטור ממצוות,

אך זה לא אומר עדיין שקיימו בעולם הוא לשווא ח"ו, אלא כל רגע שהוא נמצא בעולם ביסורים כאלה קשים ללא דעת,שזהוי שפל מדרגת האדם שלו, הרי זה לתועלת ומתקן את מצבו לעתיד. כמובן שהחובה להתייחס לאדם במצב כזה בכבוד ,היא הרבה יותר גדולה מלאדם בריא בנפשו מהיותו בצלם אלוקים.