האם להאמין באסטרולוגיה?

  • ז' שבט התשע"ט

שאלה

יש אפליקציה שכול יום נותנת תחזיות יומיות לפי המזל, האם להאמין לזה? זה סותר את התורה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

בתורה מובא לא תעשה : "לא תעוננו" (ויקרא יט כו). ובפירוש רש"י שם פירש: "לשון עונות ושעות, שאומר: יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת".

וכן מובא שוב הענין בדברים פרק יח פסוק יד: "כי הגויים האלה, אשר אתה יורש אותם--אל-מעוננים ואל-קוסמים, ישמעו; ואתה--לא כן, נתן לך השם אלוקיך."

ושמה כתוב (פסוק יג): " תמים תהיה, עם השם אלוקיך." ופירש רש"י שם: "התהלך עמו בתמימות, ותצפה לו. ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו."

הרי שעל פי התורה, אין לנו כיהודים שומרי תורה ומצוות לראות חשיבות בקביעת ההורוסקופ (אסטרולוגיה), כי למעשה, אצל יהודי ששומר תורה ומצוות, הכל מתנהל בהשגחה פרטית כפי בחירתו הטוב בקיום המצוות, ושוב אין קביעת ההורוסקופ נוגע לו.

 והענין זה מבואר ביתר ביאור ובבהירות בשיעור של הרב זמיר כהן שליט"א, ראי בלינק:

http://www.hidabroot.org/he/category/466

וכן: http://www.hidabroot.org/he/article/3593

בברכה,

רב נחום