שבת

למה אוכלים דגים בשבת?

  • ז' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, למה אוכלים דג בערב שבת? בברכה, מלכה

תשובה

שלום רב,

עיקר הטעם שאוכלים דגים בשבת הוא משום עונג שבת (יעויין מסכת שבת דף קיח עמוד ב, וכף החיים סימן רמב סק"י), ובסעודה שלישית יש עוד טעם לאכילת דגים על פי הקבלה (ראה כף החיים שם).

ויש עוד טעם שהביא הביאור הלכה (סימן רמב ד"ה זכר) בשם התורת חיים, לפי ששבת בראשית הוא דוגמת שבת שלעתיד לבוא שהוא יום שכולו שבת, ולכן אנו עושים כמה דברים בשבת זה דוגמתו, היינו לאכול בשר ודגים נגד סעודת שור הבר ולויתן.

בברכה,

הלל מאירס