אמונה

התאמת התורה לזמננו

  • ב' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום אני יודעת שהתורה הקדושה מתאימה לזמננו ז"א - יש דברים שכתובים בתורה אבל היום לא נוהגים כך , כאילו התורה קצת פרימיטיבית לזמננו בכל מיני נושאים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התורה היא נצחית, והלימוד שלה נצחי. איני יודע לאלו מנהגים אתה מתכוון. אחרי 2000 שנות גלות חזרו יהודים מכל קצוות תבל עם אותה תורה ואותן מצוות.

אנו שומרים שבת ותפילין וציצית וסדר פסח וסוכה וארבעת המינים - בדיוק כמו אבות אבותינו שחיו לפני 3300 שנה.

כמו כן, כל מצווה שכתובה בתורה יש מה ללמוד ממנה לכל הדורות ("שור שנגח את הפרה" הוא כלל נצחי שיכול ללמד אותנו אינספור הלכות בדיני ממונות מודרניים). אפילו הלכות על חלליות ומחשבים נלמדות מהכללים הנצחיים שנלמדו בהלכות עתיקות, וכך גם יש מוסר שנלמד מהלכות שאינן למעשה (לדוגמה דין בן סורר ומורה לימד את כל ילדי ישראל בכל הדורות להישמר מדמות שלילית זו).

נא ציין דוגמאות שאינן מובנות לך ממצוות התורה, ונראה ביחד מה נלמד מהן אף לדורנו.

נא ראה הרצאתו של הרב זמיר כהן על "מצוות במאה ה-21":

http://www.hidabroot.org/video/60834

בברכה,

דניאל בלס