חברה והשקפה

מתן דין וחשבון על מחשבות

  • כ"ג אדר התשע"ז

שאלה

אחרי פורים האור הגדול העליון מסתלק מהעולם החסדים אינם מתפשטים עכשיו ... הדינים אינם נמתקים על ידי האור העליון אלא ע"י אלו שקיימו את מצוות הפורים ולכן צריך להמשיך במצוות הפורים - להרבות צדקה!! לעזור לפושטי יד! מקרא מגילה - היא עסק התורה סעודות פורים- סעודות מצווה לסיום ספריי תורה , בריתות נישואין וכו לא לקיים סעודות תאווה אלו מושכים דינים אדם לא נולד צדיק. הקב"ה נותן לאדם כלים כדי להסתדר פה ..מלבד מה יהיה רשע או צדיק משום שאלו אינם תכונות נולדות אלא נרכשות בעבודה ויגיעה המידות האלו מסתובבות בחוץ אין אדם עובר עבירה אלא אם נכנסה בו רוח שטות..זו רוח שקיימת בחוץ..וכאשר אדם מהר -הר בדבר עבירה,, מחשבה כזו הוא מכניס אליו הביתה. בראש יש שני הרים הר החכמה והר הבינה ואדם עושה חיבור ביניהם ואם לדבר עבירה או אם לדבר מצווה לכן התשובה הכי חזקה ויעילה היא התשובה על המחשבה!! בס"ד לפורום שלום, כתוב לעיל פרסום בנוגע לחטא המחשבות, הגבתי שאין אנו נענשים על מחשבות אלא רק על המעשים והבאתי דוגמא בתפילה כיצד ייצר הרע מנסה לבלבל אותנו בלי הפסקה, ונאמר לי שזה טעות שצריך לעשות תשובה על מחשבה, אפשר לדעת פעם אחת ולתמיד מה קורה עם המחשבות ....

תשובה

שלום וברכה

מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה וכמבואר בגמרא שרק במחשבת עבודה זרע יש חטא או במחשבה של זנות.

אולם תפילה שלא בכוונה ראויה היא בדרגה נמוכה יותר מתפילה בכוונה וברור שכל מצווה ככל שעושים את המצוה בלי כוונה לשם מצווה כך פוחתת חשיבות המצוה ומאבדת את ערכה הרם.

עלי והצליחי,