תפילה וברכות

אכילה לפני התפילה

  • כ"ג אדר התשע"ז

שאלה

בס"ד, אני כל יום קם בחמש וחצי מתארגן להסעה שמגיעה בשעה 6 ויורד ממנה לעבודה בשעה 7 ישר לשחרית. התפילה מסתיימת קצת אחרי 8 כך שיוצא שאני מגיע למקום העבודה בשמונה ורבע. רציתי לשאול האם מותר לי לאכול לפני התפילה עוגה? אחרת יוצא שאני לא אוכל כמעט 3 שעות מהרגע שקמתי וגם במהלך התפילה אני מרגיש תחושת רעב חזקה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך לאכול לפני התפילה כדי להשקיט תחושת רעב חזקה.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן פט סעיף ד) ומשנה ברורה (ס"ק כה).

בברכה,

הלל מאירס