איש באמונתו יחיה, מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם צוות הידברות יש לי שאלה לגבי המשפט איש איש באמונתו יחיה אישתי ועוד רבים מהאנשים נתפסים במילה הזאת ואומרים אני אעשה מה שטוב לי ויש כאלו שאומרים שמשפט זה כתוב בתורה ורציתי תשובה לגבי המשפט הזה והבנת משמעותו בכדי שאוכל להעמיד דברים על דיוקם בתודה שי.

תשובה

כמו בהרבה דברים הוציאו דבר מהקשרו השתמשו בציניות להפך מכונתו המקורית ועוד משתמשים בו לנגח. הנביא זועק איש באמונתו יחיה, והפירוש לפחות ישארו עם האמונה בבורא עם אותה אמונה לבד גם יזכו לחיים ,באים ואומרים איש באמונתו יחיה באיזה אמונה או יותר נכון כפירה שרוצה יחיה.

 וכי יעלה על דעת מישהוא שזה מה שהנביא התכון מספיק לראות את תוכחתו על אי קיום המצוות לדעת למה כיון , למי שקורא בשכל ישר את הדברים אין כל ספק בהבנתם. מעבר לכך שעצם הטענה היא אוילית ,אם יאמר אדם יודע אני שהצדק עמך אבל לי זה לא מתאים ,מקובל, אבל כאשר מדברים על אמונת אמת אין שניים יש אחד כמו שיש אלוקים אחד יש לו רצון אחד ובזה צריך לדון מהו אין מקום לשני אמיתות