תורה ומדע

היקום----

  • כ"ב אדר התשע"ז

שאלה

האם לפי המדע הנכונה כיום (מרץ 2017) ,היקום בסופו של דבר (בעוד כמה מיליארדי שנים) הולך להתכווץ ואז להעלם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התשובה היא לא. היקום ימשיך להתרחב לנצח.

התרחקות הגלקסיות והכוכבים אלה מאלה כ"בלון המתנפח" מוכיח כיום, שליקום היתה התחלה, במקום שבו כל היקום היה צפוף בנקודה אחת, והופיע יש מאין.

בעבר היו אנשים שרצו לטעון שהיקום שלנו ישוב בעתיד להתכווץ לאותה נקודה בראשיתית, אך לפי הממצאים העדכניים ביותר שהתגלו, נמצא שהגלקסיות הרחוקות הספיקו להתרחק בעבר - פחות מכפי שהיה צפוי על פי קבוע הבל. כלומר, ההתפשטות היקום בעבר הייתה איטית יותר, והיא הולכת ומאיצה עם הזמן! אמנם לא יודעים עדיין מה גורם לאותה האצה כנגד הגרביטציה, אך קראו לה בינתיים "אנרגיה אפלה".

כיוון שההתפשטות היקום מאיצה, היקום הולך ומתרחב, פירוש הדבר שהיקום ימשיך להתפשט לנצח ולא יחזור שוב לקרוס או להתכווץ לתוך עצמו.

עם זאת, היהדות מלמדת אותנו שיש תפקיד לעולם החומרי, ועד סוף האלף השישי תגיע הגאולה ועמה ישתנה העולם. ראה כאן על נבואותאחרית הימים והגאולה:

https://www.hidabroot.org/video/68365

בברכה,

דניאל בלס