חגים ומועדי השנה

חתונה בבין המצרים

  • כ"א אדר התשע"ז

שאלה

אני ובן זוגי רוצים להתחתן השנה עוד 4 חודשים ב-16 לשביעי כ"ב תמוז התאריך שהכרנו בדיוק ובו להתחתן... הבעיה שסבתא שלי וכולם אומרים לא כדאי להתחתן בתאריך כזה מציעים לנו להתחתן בט"ו באב אני לא כל כך רוצה ואני חושבת שכמה שזה יהיה טוב להקדים בתאריך שלנו בכלל זה החלטתי לפנות לשאלת רב מה התאריך שהרב מציע לעשות בו את החתונה? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אתם ספרדים מותר לכם להתחתן בכ"ב תמוז - כי לפי מנהגם מותר להתחתן בימים שבין י"ז בתמוז עד ראש חודש אב, ונמנעים רק מליל ראש חודש אב עד אחרי תשעה באב (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף ב, שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן מג, ושו"ת יחוה דעת חלק א' סימן לו).

ואם אתם אשכנזים אסור לכם להתחתן בתאריך הנ"ל - כיוון שמנהגם להימנע מלהתחתן כבר מי"ז בתמוז (רמ"א שם).

בשעה טובה ומוצלחת!

הלל מאירס